Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. С тези думи премиерът Бойко Борисов критикува реформаторите, съобщава БНР. По мнението му, напоследък правело впечатление отсъствието на представителите на блока при важни за правителството гласувания.

Много фиктивни седящи на столче не правят промяна в НС, брани се РБ
Още...

Той е категоричен, че когато си планират пътуванията, трябва да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата. „Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко", ядосва се Борисов.

Той разкритикува Реформаторския блок, че не са подкрепили част от въпросите на президента за изборния референдум.

На въпрос дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпроса за референдум, премиерът заяви, че е крайно разочарован, защото са били за трите въпроса. „Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ. Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента", обясни Борисов.

Той подчерта, че по време на здравната реформа Реформаторският блок е събрал 4-5 депутати, на реформата на Калфин - 10 души.

Той коментира още, че очаква Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да сметне разумно цената на тока за бизнеса и бита.

Борисов направи коментарите си след като направи оглед на ремонтиращата се сграда на съда, известна като "военното НДК".

Той бе придружен от министъра на правосъдието Христо Иванов, министъра на финансите Владислав Горанов, главния прокурор Сотир Цацаров и кмета на София Йорданка Фандъкова.

След инспекцията Борисов обяви, цитиран от БТА, че още днес ще бъдат отпуснати 3,8 млн. лв. за довършването на сградата на съда.