Играта "6 от 42" не е манипулирана и се е случило „Тото в тотото" независимо от почти невероятната възможност в два поредни тиража да се изтеглят едни и същи числа.

Това обяви на специална пресконефренция изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, цитиран от Money.bg. 

Той уточни, че резултатите от проверката, назначена от спортния министър Свилен Нейков не е констатирала нарушения при двата последователни тиража.
Няма основание и за съмнение за резултатите по отношение на числата.

По географско разпределение хората, които са спечелили шестте изтеглени числа, покрива цялата карта на България.
Късметлии са хора от София, Бургас, Варна, Ловеч, а средната възраст на печелившите е над средната.

Дамянов каза още, че няма манипулации и от страна на участниците и от страната на организаторите на играта.

По време на пресконференцията бе измерено теглото на топките, които са били изтеглени в двата последователни тиража, както и такива с цифри, които не са изтеглени. Проверката установи разлика от порядъка на един сантиграм, а допустимото отклонение според организаторите е 15 сантиграма.

Фишовете с печелившите числа са обикновенни, а десет души вече са потърсили печалбата си.

Относно обвиненията на Нешка Робева, че игрите са манипулирани и това е станало причина за напускането й от спортния тотализатор, Дамянов заяви: "Подобен род обвинения ще тежат на съвестта на Нешка Робева."

Той разказа, че през 2002 г. е работил заедно с Нешка Робева и Христо Марков, когато тотото е управлявано от Ирена Кръстева.
Тогава е имало разминаване във вижданията им за управляването на тотализатора и този проблем, а не манипулации с игрите, са станали причина за напускането на Марков и Робева.

След това са извършени три одита през 2005 година, които са доказали, че няма нарушения в организацията и провеждането на играта.

Относно обвиненията, че не разполага с нужното образование, за да оглавява спортния тотализатор, Дамянов заяви лаконично: "Смятам, че съм полезен!"

Зам.-директорът на тотализатора Мария Янева заяви, че подобни съвпаденвия в изтеглянето на числата не са изключение в практиката и посочи подобни примери.

През 2004 г. и през 2009 г. в играта "6 от 42" в 4 и 37 тираж са се паднали числата еднакви числа - 10, 12, 15, 23, 30, 33, 36.
През 2006 и 1997 г. в 72 и 26 тираж са изтеглени числата 15, 19, 21, 31, 39, 41.