Сръбското издание „Курир" съобщава на първата си страница, че Бойко Борисов е „уредил известният наркотрафикант Сретен Йосич да бъде арестуван."

"Задкулисни игри" е сред заглавията на челната статия на изданието.

Според сръбските журналисти Йосич е неудобен за "кандидата за премиер на България Бойко Борисов".

Изданието твърди, че някога двамата били близки, позовавайки се на казаното от Сретен Йосич пред Белградския окръжен съд в началото на април.

Показанията на сръбския наркобос, (че бил закрилян от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов, б.р.) разтърсиха българската политическа сцена и доведоха до създаването на специална комисия в парламента ни, съобщава белградският вестник, като допълва, че „противоречивият Борисов чрез ареста на Сретен Йосич си е осигурил да няма повече допълни обвинения към него."

Съдия-следовател от Специалния съд за организираната престъпност в Белград нареди Сретен Йоцич да остане един месец в ареста. 
                       Още...

Изданието твърди, че за ареста на Йосич силна роля е изиграл и президентът на Сърбия Борис Тадич.

Арестуването на наркобоса предотвратило латентната възможност за атентат срещу президента на Сърбия. Това разкритие направи хърватски журналист Гордан Малич. Не е изключено Йосич да е арестуван заради това. В момента той се намира в следствения арест.

Припомняме, Сретен Йосич бе арестуван по обвинение за убийството на хърватския журналист Иво Пуканич.
Преди време бяха арестувани още няколко души, част от които трима членове - братята Матанич и Амир Мафалани, на хърватската група за убийства, разкрита преди няколко години в София.

Единият от иззетите джипове на Йосич при ареста му в понеделник в Белград е с българската регистрация, пише още изданието.