11 нелегални имигранти са задържани при спецакция в Ямболско, съобщават от пресцентъра на МВР. Тя е реализирана вчера под наблюдението на прокуратурата. 8 от задържаните чужденци били установени в две групи близо до Ямбол и село Окоп. Те не притежавали документи за самоличност и обяснили, че са граждани на Ирак.

От полицията уточняват, че имигрантите са предадени за настаняване в  Разпределителен център - Елхово, където ще продължи и работата за установяване на самоличността им.

В момент на транспортирането им към вътрешността на страната са спипани други трима нелегални имигранти. Те са задържани заедно с 24-годишен нашенец. Близо до село Козарево около 18.30 часа снощи шофьорът на лек автомобил „ВАЗ", със софийска регистрация, не спрял на подаден от униформени на РУ-Тунджа сигнал със стоп палка. Минути по-късно, движейки се към центъра на селото, той  изгубил управление  над автомобила и се блъснал в тротоара.

Преследващите го служители на реда заварили в близост до колата трима чужденци. Те също нямали документи за самоличност. Заявили, че са афганистански граждани.

24-годишният водач успял да избяга и опитал да се укрие. Той е софиянец. Впоследствие обаче е засечен и задържан от полицаите.

И имигрантите, и софиянецът са задържани за срок до 24 часа, става ясно още от съобщението на полицията.