В деня, в който става леля на близначета, Мария Капон внесе в ЦИК 16814 подписа за участие в местните избори. Затова и освен папките с подписите, Капон донесе в ЦИК и две кутии с бонбони.

Целта, която партията й ЕНП си поставя - печелене на изборите с максимален брой общински съветници и кметове.

Ще водим позитивна кампания - това е нашата амбиция. Да покажем, че България може да е различна, като предлагаме решения", посочи Капон.

Кандидатът за кмет на София на партията й е Петър Якимов. ЕНП ще издигне и собствена листа за общински съветници в столицата. Това е първото самостоятелно участие на ЕНП в избори.

За ЕНП това са първите избори - ние сме едно бебе на 3 години", подчерта бивишият НДСВ депутат. Партията по думите й ще се регистрира и за президентския вот.

Мария Капон коментира и темата с „Лукойл".

„Крайно време е да има държава с голямо „Д", категорична е Капон. По думите й добро е решението на икономическия министър Трайчо Трайков да внесе в Комисията за защита от конкуренцията съдебното решение на Софийския административен съд, защото според нея това съдебно решение легитимира монопола на Лукойл.

В страната трябва да се сменят правилата, смята още Капон. Според нея, ако искаме да имаме държавност, трябва да се рестартира съдебната система.

Колко керосин струва едно решение на съда?". С този въпрос тя намекна за взаимозависимост между съдебното решение в полза на „Лукойл" и компанията.

По думите й трябва да се смени съставът на КЗК и да се създаде ефекитвно антитръстово законодателство. „Всичко е в полето на Борисов. Той е този, който може да рестартира една система", каза Капон.