През изминалото денонощие на територията на страната са станали 23 тежки ПТП с 28 ранени. За района на София са станали 120 леки и 5 тежки ПТП със 7 ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими.

Пътните настилки в страната и АМ-те Люлин, Тракия, Хемус и Марица са сухи.Възстановено е движението на АМ Тракия в участъка Чирпан - Ст.Загора.

Проходите Златица-Етрополе, Твърдица - Елена са затворени, а Дюлински проход е затворен за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличано - Пелатиково (обл. Кюстендил).Ограничения за движение на МПС по път І-8 Хасково-Свиленград-КПП Капитан Андреево поради изграждане на временна пътна връзка. Поради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево.

До 30 септември се забранява движението на тежкотоварни ППС с ремаркета и полуремаркета, с повече от 2 оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-клас, както и по АМ-те на страната за времето от 16:00ч. до 22:00ч. за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден. От 30.06.2011г. заповедта се отнася и за път II-55 между Велико Търново и Гурково.

До 30.10.2011 г. за ремонтни дейности се затваря пътя Варвара - гара Костандово. Обходът е през Белово - Юндола - Велинград или през Пазарджик - Пещера - Батак - Ракитово - Гара Костандово - Велинград.

Ремонтни работи се извършват на пътя Извор - Димово - реконструкция на на мостово съоръжение. Път ІІІ-6204 Овчарци - Сепарева баня от км 7+690 до км 12+790 се извършва рехабилитация ЛОТ14.

Ограничено е движението на МПС на АМ Марица между км 106 и км 113 и етапна връзка с път І-8.