Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън отбелязва "отличен прогрес" във възстановяването си, след като й бе открит кръвен съсирек между мозъка и черепа.
Това съобщиха лекуващите я лекари, цитирани от Би Би Си.

Американският държавен секретар ще се възстанови напълно и ще бъде освободена от болницата, след като приеме необходимата доза медикамент за разреждане на кръвта, поясниха медиците.

65-годишната Хилари Клинтън бе приета в болница в Ню Йорк в неделя, след като получи мозъчно сътресение по-рано този месец, след като загуби на съзнание и падна. Припадъкът беше причинен от обезводняване поради стомашна инфекция.

Ядрено-магнитният резонанс, който й е направен в неделя, е показал формирането на съсирек във вената зад дясното й ухо, между мозъка и черепа.
Тромбът е открит по време на рутинно изследване с ядрено-магнитен резонанс в неделя, съобщи говорителят й Филип Рейнс, добавяйки, че Клинтън е лекувана с антикоагуланти.

"Това не е довело до инсулт или неврологични увреждания", казаха д-р Лиза Бардак и д-р Джиджи Ел-Беюми, които провеждат лечението на държавния секретар на САЩ в Презвитерианската болница в Ню Йорк.

Клинтън е в добро настроение и "разговаря с лекарите, семейството си и екипа си", добавят в изявление лекарите.

Хилари Клинтън планираше да се завърне на работа в офиса си в първите дни на 2013 г.