„Чуковете"  ще бъдат съдени чак наесен. И днес в Специализирания наказателен съд процесът срещу групата на Христофорос Никос Аманатидис - Таки и Христо Хрант Вартерян не тръгна. Делото срещу Таки и компания излиза в лятна ваканция, тъй като подсъдимият Михаил Димитров още се намира в затвор в Турция и не е екстрадиран у нас.

Припомняме, че се очакваше екстрадицията да се случи до февруари тази година, това обаче така и не се случи. Групата е обвинена за това, че в периода от 2007 г. до декември 2010 г. в София, под формата на въоръжена Организирана престъпна група (ОПГ), е участвала в наркоразпространение, извършване на грабежи и нанасяне на телесни повреди. Процесът в Специализирания наказателен съд е срещу Борис Борисов, Камен Балбузанов, Кирил Муртов, Любомир Симеонов, Радостин Бързанов, Кирил Киров, Веселин Христов, Антон Калчев, Калоян Иванов, Веселин Владимиров, Даниел Душков, Иван Бегов, Михаил Димитров, Павел и Веселин Ермалаеви, Панайот Мартинов, и Георги Лазаров.

Днес спецсъдът взе кардинални мерки и поръча две седмици преди следващото заседание, което е на 29 септември, да се изиска справка от родното правосъдно министерство за това какво се случва с екстрадицията на Димитров.

Членовете на групата  и този път демонстрираха дисциплина,  явявайки се в пълен състав. Единствено Любомир Симеонов - Чука не присъства, тъй като е в отпуск заради болки в кръста. Адвокатът му Иво Найденов представи болничен лист, според който от 13 до 15 юли Симеонов има уважителна причина заради увреждане на дисковете на кръста.

Междувременно, занапред  на съдебната скамейка групата ще сяда с един член по-малко, тъй като подсъдимият Борис Борисов - Боби Белята,  почина. Припомняме, че в края на февруари тази година той бе открит смъртоносно прострелян. С оглед на репортажите по телевизията и в пресата съдът изиска препис от смъртния акт,  който доказва, че на 26 февруари е починал.

Доста от подсъдимите се „радват" на широка популярност, като част от тях са свързани с клуба на Левски „София-Запад". Антон Калчев е негов шеф, а братята Ермалаеви - членове. Последните двама бяха обвинени и за взрива пред централата на РЗС в София. Любомир Симеонов, по-известен като Любо-Чука, е добре познат в спортните среди с кариерата си в ММА.

Камен Балбузанов - Куката пък бе нападнат през 2012-а в бургаско заведение. Главата му бе жестоко разцепена с мачете, но той оцеля. До момента Куката е оцелял при две покушения срещу него, извършени в Плевен през 2008 и 2009 година. При второто той оживя, след като бе прострелян четири пъти. В миналото Балбузанов се спрягаше за близък до Антон Милтенов-Клюна, който държеше част от наркопласьорите в София. През лятото на 2005-а година Милтенов, заедно с двама свои авери, бе показно разстрелян в центъра на столицата.