Животът и ежедневието на българските граждани са приоритетите на България. Това смята кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин, цитиран от радио „Фокус".

Работните места, доходите, образованието, здравеопазването, условията за бизнес средата - това са приоритетите, които трябва да бъдат не само национални, но с които България трябва да участва в ЕС, на които трябва да бъде подчинена външната политика, с които трябва да бъде съобразена политиката за сигурност, подчерта Калфин.

По думите му настоящите приоритети са животът на българските граждани, нищо абстрактно и нищо различно. Президентът няма изпълнителни функции, той самият не повишава качеството на жизнения стандарт, но той е човекът, който може не само да предизвика подобна дискусия, но и да доведе до резултат.

И правителство, и местните власти, и въобще обществото трябва да са съсредоточени в една точка, да имат ясни приоритети. Върху правителството трябва да има силен обществен натиск, а и консенсус, така че да правим политика, която да подобрява живота на хората", подчерта кандидат-президентът на БСП.