Вътрешно разследване на причините за бой между ученички, при който 11-класничка е ударена с метален бокс по главата, е започнало в професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново.

В края на учебните часове две 17-годишни момичета се скарали в коридора на гимназията.
Трета ученичка се намесила, за да защити своята приятелка, при което била ударена с метален бокс и получила разкъсно-контузна рана на главата.

Намесата на учител предотвратила разрастването на конфликта, съобщава БНР.
Помощ на пострадалото момиче оказал училищният лекар.

В понеделник в гимназията са извикани родителите на ученичките. На следващия ден педагогическият съвет ще решава какво наказание да наложи на участниците в сбиването.
Те са отличнички и досега не са имали никакви проблеми с дисциплината в училище.

Също днес деветокласник от професионалната гимназия по строителство и архитектура във Враца заплаши с нож момче от същото училище по време на учебни занятия, съобщи Областната дирекция на полицията.

15-годишният Светослав Емилов, придружван от две момчета, нахълтал в класната стая на един от десетите класове и започнал да нанася удари с нож на по черната дъска.
Учителката го приканила да напусне, но той опрял оръжието в гърлото на момче от класа.
При създалата се суматоха Светослав успял да избяга, а час по-късно е заловен от полицията.

Преди два дни момчето, заедно с още 6 свои приятели, участвало в тежък побой по време на голямото междучасие в съседно училище.
Срещу младежа има образувани три полицейски преписки за хулиганство, отбелязва БНР.