Мая Манолова няма да цепи БСП. Това обясни самата тя в кулоарите на Народното събрание по повод появилата се информация, че социалистката ще сформира движение в столетницата. В БСП върви процес, макар и неформализиран, на дискусии, в които организациите си правят анализ на това защо изгубихме изборите, защо БСП е в това състояние и какво трябва да се промени, изтъкна Манолова. Тя е убедена, че в най-демократичната партия е нормално да се чуват различни гласове.

Не само нас, но и редовите членове ги боли за резултатите от последните 2 избора, допълни депутатката. Според нея нормалните партии можели да си признаят грешките, да си направят изводите и да се реформират сериозно. Социалистката изтъкна стогодишната история и подчерта, че БСП не е лидерска партия, в която някой да казва какво да се случва. Случващото се в БСП било съвсем нормално. Това показва, че сме жива, жизнена и силна партия, смята Мая Манолова.

Аз съм последният човек, който ще тръгне да цепи БСП, категорична бе червената депутатка. Ако процесите, случващи се в партията, трайно не я удовлетворявали, единствено щяла да напусне ръководните партийни органи. Винаги, до последния си момент, ще бъда социалист, закани се Манолова. БСП е дала много и на мен, и на останалите лица, които виждате в парламента, за да може някой от нас да си позволява да продължава процесите на разцепване на БСП, коментира още тя.

Аз съм последният човек, който ще отиде в друга формация, ще прави друга формация или ще работи за друга формация, подчерта социалистката. За мен това е кауза, не е начин на препитание, не е начин на социално издигане, посочи още тя.

От своя страна Ангел Найденов не пожела да каже дали ще се включи в ново вътрешно движение в партията. При намек, че е част от кръг около Мая Манолова, той каза: „Нито съм част от този кръг, нито имам намерение да правя подобни движения, платформи, течения".