Задържан е един от големите крадци, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той уточни, цитиран от агенция Фокус, че става въпрос за Стойне Ставрев, по прякор Кемпеса. Мъжът е арестуван в курортния комплекс Слънчев бряг.

От МВР посочиха, че той е бил обявен за общодържавно издирване. В хода на разследването са били претърсени адреси на територията на София и Перник, но мъжът се укривал.

В периода март-април 2010г. от трезор на банка в града чрез използване на подбран или подправен ключ той е откраднал 555 000 евро, 163 000 лева и 35 000 швейцарски франка

Според разследването Кемпеса е извършил кражби в размер на 1,5 милиона лева от трезори в Благоевград.

Работата по случая е координирана от Главна дирекция „Криминална полиция". Участвали са служители на ОД МВР Благоевград, ОД МВР Перник и служителите от ОД МВР в Бургас. Проследяването на издирвания, довело и до ареста му, е продължило четири месеца.

При задържането на крадеца Цветан Цветанов похвали действията на колегите си.

„Това е добре свършена работа. Заловен е опитен човек, който е търсен дълго време и за големи кражби", коментира той.
При ареста на Кемпеса в банков сейф от негово име в клон на банка са открити 30 000 евро с номинал по пет евро. Предполага се, че парите са част от откраднатите от Кемпеса суми.

В края на април 2009 година полицията в Благоевград получи сигнал за кражба на пари от две касети в банков трезор. Информацията за кражбата бе подадена от благоевградчанин, който отишъл в трезора да си провери касетата. Когато я отключил обаче установил, че парите му липсват.

При направения оглед полицаите не отктиха следи от разбиване на сейфа, което предполага, че в него е проникнато с подправен ключ. Разкрито бе, че са изчезнали над 100 000 лева от друга касета.

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Благоевград и служители на банката призоваха всички клиенти, ползващи касети, да се явят и в присъствието на банкови експерти и полиция да проверят дали има още липси. Разследването е в начален етап, посочиха от полицията.

През декември 2008 година полицейските бюлетини регистрираха друг случай на голям банков обир от трезор в Благоевград. Тогава изчезнаха около 778 000 лева.