Задържан за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова във Велико Търново все още няма. Това заяви наблюдаващият прокурор Цани Попов, цитиран от Дарик. Той опроверга тиражираните информации, че за тежкото престъпление има арестуван.

Припомняне, днес по обед се появи информация, че полицията е задържала мъж с прякор Слона, който вероятно има и съучастник. Като основна версия бе извадена тази за убийство с цел грабеж, а като вероятните извършители бяха посочени група клошари.

От прокуратурата посочиха, че няма и конкретен заподозрян за жестокото престъпление. Провеждат се разпити на близки на момичето и на множество хора, които живеят в района на жп гарата, където бе открито тялото на Вероника. Разследващите работят по няколко версии, включително убийство с цел грабеж, престъпление заради личен мотив или случайно убийство.

От прокуратурата информират още, че не са открити дамската чанта и телефонът на студентката, както и оръжието на престъплението.

Днес стана ясно също, че образуваното на 3 март досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишленото умъртвяване на Вероника Здравкова е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура - Велико Търново.
Наказателното производство се води по чл. 115 от НК (Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години).