Искра Фидосова заяви категорично, че ГЕРБ ще продължат да работят в парламента до тогава, докато президентът състави правителство.

БСП, ДПС, Синята коалиция и Атака сега имат възможност да съставят правителство и да не се стигне до служебно правителство, каза тя.
Според нея това е по-добрият вариант за българските граждани, защото ще се знае кой ще носи отговорност.

Нека тези 4 формации в българския парламент да поемат своята отговорност така, както я носихме до този момент ние и политическа партия ГЕРБ, и парламентарната група на ГЕРБ, и кабинетът на Бойко Борисов в целия му състав.

Фидосова потвърди казаното и от премиера в оставка по-рано днес, че ГЕРБ щели да дадат 20 депутата и представи сметката до 101: Коалиция за България имат 40, ДПС - 35, Синята коалиция - 14, Атака - 10, има и двама независими. ГЕРБ щели да осигурят 20-те депутата чрез жребий, тъй като желаещи няма.

Фидосова е категорична: „Ще осигурим 20-те човека и ще подкрепим кабинет, който предложат тези 4 парламентарни групи. Ние няма да участваме нито с лица, нито с предложения за министри, зам.-министри и каквито и да било постове, но ще подкрепим това, което те предложат".

Фидосова подчерта, че поканата е към останалите партии в парламента и изтъкна, че всички са се титулували, че са опозиция.
„Да станат управляващи, да съставят кабинет. Ние ще подкрепим да осигурят 250 000 работни места, да намалят цените на тока, да се справят с монополите, които те създадоха, да се справят с всичко, което смятат, че не е направено, да увеличат пенсиите, да увеличат минималната работна заплата".

Фидосова припомни, че ГЕРБ са заявили, че няма да съставят правителство в техния мандат.

Тя потвърди и че утре ще има извънредно заседание на парламента и каза, че ще бъдат предложени промени в закона за енергетиката и уточни, че се търсят възможности за намаляване цените на тока преди сегашния срок.

Стана ясно още, че ще бъде удължен срокът за поставяне на касови апарати в автобусите вместо до 31 март, до 31 декември. Станислав Иванов от ГЕРБ поясни, че причината е, че софтуерната система още не е готова.