Номинираната за зам.-министър на правосъдието съдия Аглика Адамова-Петкова възрази срещу това да бъде свързвана с действия и бездействия, приписвани на баща й Величко Адамов в последните години.

Припомняме, Адамова е дъщеря на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Неговото име пък е свързано с това, че е бил научен ръководител на Красимир Георгиев, станал известен като Красьо Черния.

В изявление, изпратено до медиите, Адамова категорично посочва, че поведението й винаги е било съобразено с Етичния кодекс на българските магистрати. Тя е член на Комисията по професионална етика в Административния съд-София град.

„Мисля, че се ползвам с доверието, признанието и приятелството на колеги от цялата съдебна система", споделя съдийката. За нея остава необяснимо защото опитът й, показателите за дългогодишната й усърдна работа в съдебната система и професионалната й репутация изцяло се пренебрегват заради неподкрепени с никакви доказателства компрометиращи внушения.

Аглика Адамова обявява, че доколкото й е известно баща й никога не е бил обвиняем и не би допуснала да бъде поставена в ситуация, в която да се изисква от нея да заклеймява баща си публично. Освен това тя е категорична, че не познава Красимир Георгиев и е научила за съществуването му от медиите. „Доколкото ми е известна възрастта му, той е бил дете, когато аз съм станала съдия. В целия си професионален път съм напредвала единствено благодарение на знанията и труда си", споделя още номинираната за зам.-министър на правосъдието.

Тя смятала, че времената, в които децата бяха наказвани за цял живот заради своите родители и принуждавани да се отказват от тях, отдавна са отминали.

Аз съм на 41 години и имам лична и професионална биография, от която не се срамувам. Ако някой има желанието да ме съди, нека да бъда съдена за собствените ми действия", призова Адамова.

В писмото си до медиите тя прилага описание на професионалния си опит, в което подчертава, че към момента има над 18 години юридически стаж, от които над 17 години в най-натоварените звена на съдебната власт. В момента тя работи в Административния съд в София.