Шумно, мирно и атрактивно започна вечерната част от антиправителствения протест.

Малко след 18 часа, няколкостотин протестиращи (по данни на МВР към 19.30 часа те са били 400), които цял ден така и не са си тръгвали от площад „Народно Събрание" се насочиха към кръстовището пред Ректората, където подобно на действията си днес по обед, се строиха по средата на платното в дълга колона, стигаща от бул. Васил Левски до Орлов Мост.

След като всички студенти и други граждани застанаха в средата на пътя по осовата линия, движението по булеварда бе пуснато, а протестиращите започнаха да скандират, без да пречат на преминаващите автомобили.
По този начин, исканията за оставка отново бяха разнообразени от недоволните граждани с нов приом.

Още преди няколко дни, ранобудните студенти обещаха, че ще търсят нови и нови начини да изразяват своето недоволство, като не позволяват „пламъкът на протеста да загасне", а напротив - привличат нови хора към каузата.

Очаква се след като поостанат върху пътното платно, протестиращите отново да се насочат към Народното Събрание, като за разлика от вчера, днес настроението изглежда далеч по-позитивно и поне засега нищо не предвещава ескалация на напрежението.

Въпреки това, около сградата на парламента за поредна вечер са строени и стотици служители на реда, а от тази сутрин са подменени и загражденията с нови, по-солидни.
153-тия ден на протести срещу правителството на Орешарски до момента е без инциденти.

В един момент някой хвърли пиратка, но множеството започна да скандира "провокатор".