Десетки студенти и тази сутрин продължават да се присъединяват към окупацията на Софийския университет.

Организаторите на окупацията са изготвили списък на всички служители в СУ и ги допускат до работните им места срещу лична карта.
В сградата свободно влизат и студенти от всички университети чрез показване на студентска книжка или друг студентски документ.

Група на „неспящите" се отцепи от „ранобудните" окупатори на СУ
Още...

Пропусквателният режим става само от един вход, като десетки граждани още от сутринта носят торби с хранителни продукти, които подават през оградата, за да помогнат на студентите, които са се затворили в сградата на университета.

Около 30 контрапротестиращи отново се събраха около централния вход на университета, но все още не се опитват да проникнат със сила.

Студентите обаче не пожелаха да допуснат в двора на университета екипи на телевизия Алфа, тъй като вчера журналист от телевизията на Волен Сидеров е скъсал декларацията на студентите окупатори.
Недоволните младежи шумно освиркаха и буса на ТВ7, като отказаха да допуснат и него в двора на ВУЗ-а.

Гражданите спазиха обещанието си от снощи да осигурят постоянни граждански патрули около входовете на Софийския, за да попречат на провокатори, които и тази нощ се опитаха да проникнат със сила в сградата на СУ.

Не правете политика в университетите, призова образователният министър
Още...

Един възрастен човек донесе на младежите цял кашон с опечени баници и се зарече, че всяка сутрин ще им носи храна, за да може окупацията да продължи по-дълго и целта на младежите за сваляне на правителството да бъде осъществена.

Пред централния вход на университета се разрази кавга между подкрепящи студентите и такива, които са против превземането на СУ с политическа цел.

Студенти, които желаят да посещават лекциите си редовно, се скараха с граждани, недоволни от настоящото правителство за това дали политическите искания имат място в един автономен университет.

Стана ясно, че студентите, които са срещу окупацията не се обявяват в подкрепа на кабинета „Орешарски" и се определят като европейци, не комунисти.

Студент рицар дойде в СУ да защитава окупаторите
Още...

Те поискаха учебните им занятия да продължат нормално, а протестите да останат пред сградата на Народното събрание, където според тях е първопричината на въпроса „Кой предложи Пеевски?".

Гражданите, подкрепящи окупаторите в СУ обвиниха недоволните младежи, че нямат гражданска позиция и че не отстояват българския морал.

Сред подкрепящите студентите беше и свещеник, който макар и с патерици, снощи прекара няколко часа около Ректората на Софийския университет, подкрепяйки протеста на младите хора.

Протестиращи в подкрепа на студентите дойдоха със знамена, плакати и свирки да подкрепят младежите в безсрочната им окупация на ректората.
Същевременно в интернет се разпространяват призиви за окупация на всички ВУЗ-ове в страната, като късно снощи групата, призоваваща за окупация на УНСС, внезапно бе заличена.

Един от студентите, отговарящ за охраната на входовете, обяви на окупаторите, че НАТФИЗ също е окупиран, както и една от аулите на Великотърновския университет. В Нов български университет също са блокирани няколко от залите в знак на подкрепа за СУ.

Припомняме, днес е обявен неучебен ден за СУ, в следобедните часове започва извънредно заседание на Академическият съвет на Алма Матер, който трябва да реши какво да се предприеме, предвид невъзможността да се провеждат учебни занимания.