След 5-часово заседани до късно след полунощ, спецъдът измени мярката за неотклонение на шефа на ДАИ - Велико Търново и той остава под „домашен арест", съобщи НоваТВ.

Според прокуратурата, всички транспортни фирми плащали такса „Спокойствие". Както news.bg съобщи, другите две такси, въведени от Петър Петров, са „Абонамент"  и „Лизинг".

По делото има събрани шест тома документи, стана ясно още на заседанието на спецсъда.

Петър Петров обаче се оказа в плачевно здравословно състояние. Той показа над 10 епикризи на съда, с които да докаже, че има проблеми със сърцето и чревния тракт. Според медицинската документация, шефът на ДАИ във Велико Търновострада от сърцебиене, високо кръвно, претърпял е операция на дебелото черво, има проблеми с отделителната система.

Освен това трябва да се храни със специална храна, а и да полага грижи за съпругата си, която е оперирана от рак на гърдата и тумор в мозъка.

Епикризите са от последните четири месеца, като последната е от началото на август.

Изтъквайки тези причини, Петров помоли спецсъда да измени мярката му в „домашен арест".  Магистратите се съобразиха с тежкото здравословно състояние на Петров и го оставиха под „домашен арест".