Американските фенове на технологичните джаджи ще се окажат сериозни щастливци - след като Amazon обяви наскоро мощен двуядрен таблет за скромната цена от 200 долара (285 лева), то същото направи и Barnes&Noble, съобщава pcceni.bg.

На събитие вчера, състояло са вечерта българско време, компанията е представила в САЩ Nook Tablet. Устройството струва скромните 250 долара (355 лева), като срещу тази сума американските потребители ще получат:

-7-инчов Vivid View дисплей в резолюция 1024 на 600 пиксела;
-двуядрен процесор на 1 GHz;
-1 GB RAM;
-16 GB флаш пространство;
-операционна система Android 2.3 Gingerbread;
-тегло под 450 грама;
-батерия за до 11.5 часа четене на книги;

Както бихте се уверили, хардуерът е на най-високо ниво. Освен това, устройството предлага 2 пъти повече RAM и флаш пространство от Amazon Kindle Fire, макар че по-ранните слухове за наличие на процесор с тактова честота 1.2 GHz не се оказаха истина.

Разбира се, основен акцент на този евтин таблет ще е интеграцията на куп услуги за гледане на видео, слушане на музика, четене на книги и др. Целта е продажбата на тези продукти да компенсира малките печалби от ниската цена на джаджата. Самият модел ще е наличен в САЩ „в края на следващата седмица", като е доста вероятно да не се продава изобщо в Европа.

Наред с обявяването на Nook Tablet, Barnes&Noble обявява и осъвременяване на оригиналния им таблет Nook Color. Моделът ще има „над 100 подобрения", като цената му вече ще е 200 долара (285 лева).