Експлозия в единия двигател е вероятната причина за катастрофата на руския пътнически самолет А321 на Синай.

Това съобщава египетската медия Al-Masry Al-Youm, позовавайки се на източник от египетската разследваща комисия, цитирана от RT.

Разшифрованата информация от "черните кутии" показва, че причината за катастрофата е свързана с експлозия в един от двигателите, довела да смъртта на всички 224 души на борда.

По-рано тази седмица стана ясно, че пилотите не са сигнализирали на контролната кула за авария на самолета.

Когато си поискаме, ще докажем, че сме свалили A321, обяви "Ислямска държава"
Още...

Източникът подчертал пред медията, че експлозията е била голяма и може да е засегнала едновременно двата двигателя на самолета.

„Разследването все още не намира никакви връзки с терористи", пояснява източникът, допълвайки, че отломки от мястото на катастрофата се проверяват, за да се установили дали е имало експлозивни материали на самолета и дали взривът е в резултат на механичен проблем.

В същото време американското издание „Уолстрийт джърнъл" пише, позовавайки се на източник, свързан с разследването, че първоначалната информация, взета от „черните кутии", показва, че не е имало разговор в пилотската кабина, който да включва обсъждане на механични или други проблеми. Според вестника екипажът най-вероятно е имал малко време или изобщо не е имал време, за да подаде сигнал за авария.