Народният представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова призовава Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) да не репресира служителите си. Депутатката е изпратила отворено писмо до шефката на агенцията Ева Жечева във връзка с започнало вътрешно разследване срещу служителите, които поддържат контакт с нея.

Преди дни Султанка Петрова алармира за злоупотреби с европари, както и заповед на зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, с която нарежда намирането на 221 деца, които да бъдат настанени в Центровете за настаняване от семеен тип.

Чрез писмото си народната представителка цели да уведоми Ева Жечева за начина, по който е получила информацията. Тя настоява да се преустанови репресирането на служителите в ДАЗД. Петрова се притеснява, че обвиненията към експертите са придружени от тормоз, заплахи и наказания.

В писмото си тя изтъква, че информацията за изпълнение на проекти по европейски програми е общественодостъпна, а в качеството си на народен представител има правомощия за достъп до този тип документация.

Тя призовава Ева Жечева да не се занимава с разследвания, заплахи и тормоз спрямо екипа си. Вместо това я съветва да реагира по този начин на всеки сигнал или жалба за неправомерни действия или бездействия на социални работници.

Султанка Петрова се зарича, че като народен представител ще използва целия потенциал и ресурс, за да не бъде безпричинно репресиран и тормозен екипът на ДАЗД, както и да не се тероризират служителите на тази институция.