Най-важното сега е БСП да направи силна предизборна кампания. В това е убеден председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и екслидер на столетницата Сергей Станишев, стана ясно от негово интервю в ефира на БиТиВи.

По отношение на това дали, ако левицата стане трета политическа сила на предстоящите избори, трябва да има оставки, Станишев обърна темата и заяви: „Най-важното е да се направи силна кампания".

През последната година всички се овъртолиха във властта, с изключение на БСП", коментира още политическият живот социалистът.

С поглед към левицата той увери, че именно БСП е партията, която има най-малко зависимости и така било винаги през годините.
„На местно ниво може да е имало най-различни отношения с други политически партии, но ние винаги сме били партия с кауза", убеден е лидерът на ПЕС.

Според него отново столетницата е една от малкото партии у нас, които не зависят от конкретни икономически фактори.

На прага на предстоящия местен вот Станишев припомни, че същността на изборите е политическата надпревара за характера на местната власт.
„Наблюдавам обаче, че на тези избори като че ли има опит те да се превърнат в един кастинг - кой изглежда по-добре, кой е по-симпатичен", отбеляза председателят на ПЕС.

По отношение на коалициите на БСП и разбирателството ѝ с други партии Станишев отсече: „Това, което очаквам на тези избори, е на втори тур, където излезе кандидат на БСП, да бъде подкрепен от другите лявоцентриски сили."

Не се прави така", бе коментарът на социалиста относно решението на бившия „червен" депутат Георги Кадиев да влезе в битката за кмет на София като кандидат на АБВ.

Един човек в политиката трябва да бъде последователен. Не можеш да кажеш два месеца преди своята самономинация - „аз ще подкрепя този, който е избран", коментира още Сергей Станишев и разтълкува по адрес на Кадиев, че „той обективно помага на ГЕРБ и на Йорданка Фандъкова".