Кандидати за евродепутати на партия „Атака"

1. Волен Сидеров
Журналист, политик, председател и съосновател на партия Атака от 2005 г.. През 2009 г. завършва теология в Шуменския университет по съкратен индивидуален план за обучение. Народен представител в 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание. 


2. Десислав Чуколов
Завършва Русенския университет със специалност „Европеистика" и до включването си в политиката работи като компютърен специалист в родния си град. Народен представител в 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание. Женен, с едно дете. Владее английски, руски и немски език.


3. Магдалена Ташева
Завършва специалност „Ядрена физика" във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Тя е дългогодишен журналист във вестник „Атака". Автор на редица анализи и коментари по теми от обществено-политическия живот. Водеща на предаването „В окото на бурята" по телевизия „Алфа". Народен представител в 42-то Народно събрание.

4. Станислав Станилов 
Археолог, историк и политик. През 1968 година се дипломира във Великотърновския университет със специалност „История". Автор е на множество публикации в българския и европейския академичен печат, както и на самостоятелни издания, посветени на средновековната археология. От 1986 до 1990 година е агент на Държавна сигурност. Народен представител в 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание.

5. Павел Шопов
През 1981 г. завършва право в СУ „Св. Климент Охридски", а между 1983 и 1991 работи като съдия и адвокат на на свободна практика. От 1989 г. е член на координационния съвет на СДС. Депутат в 36-то и 37-то НС от листата на СДС. От 2005 г. е заместник-председател на партия „Атака", с която продължва кариерата си като народен представител в 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание. Владее немски и руски език, неженен.

6. Явор Нотев 
Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски". Пет години работи като следовател в отдела за разследване на тежки аварии и катастрофи. От 1988 година е адвокат от Софийската колегия и работи по наказателни дела. Депутат от „Атака" в 41-вото Народно събрание, зам.-председател на Комисията по правни въпроси и първи ротационен председател на подкомисията за контрол на СРС-та.

7. Георги Сенгалевич 
Археолог-медиевист и политически анализатор от телевизия „Алфа". Член на Националната младежка организация на партия „Атака" и Студентския съвет на СУ „Св. Климент Охридски". Нещатен сътрудник на депутата Гален Монев в областите култура, образование и наука.


8. Румен Ваташки 
Политик и публицист, автор на десет книги. През 1987 година завършва Духовната академия в София и специалност „Библиотекознание и научна информация" в СУ „Св. Климент Охридски". През 2000 година е избран за редовен доцент, а по-късно става и професор в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски". От 2005 година е областен координатор на партия „Атака" в град Перник.

9. Емил Лилов 
Завършил е медицина в Пловдив, специализирал е „Педиатрия" и „Здравен мениджмънт". Работил е като лекар в Бърза помощ, завеждащ градска поликлиника, директор на болница, директор на РЦЗ. Народен представител от СДС в 39-то Народно събрание. По-късно става член на „Атака" и до момента е областен координатор на партията за град Видин и региона.

10. Михаил Михайлов 
Областен лидер и общински съветник на партия „Атака" в Стара Загора. По време на президентските и местни избори от есента на 2011 г. е кандидат за кмет на града. През февруари 2014 г., по време на нападението срещу Куршум Джамия, е пребит от футболни фенове в центъра на Пловдив.


11. Гроздан Иванов 
Председател на местната структура на партия „Атака" в Стралджа и общински съветник в града.




12. Мирослав Славчев 
Състезател по дълбочинно гмуркане и председател на „Техникъл дайвинг България". Първи български водолаз, слязъл на дълбочина 171 метра. Общински съветник и зам.-председател на общинския съвет от партия „Атака" в град Русе.


13. Атанас Атанасов 
Завършва ВФСИ "Д. А. Ценов" в Свищов, специалност „Счетоводство и контрол". Работи като валутен експерт в ТБ "Балканбанк"- клон Добрич, а от 1997 година се занимава с частен бизнес в областта на търговията с горива и моторни масла, производство и продажба на селскостопанска продукция. От 2007 година е член на политическа партия „Атака" и по-късно става общински съветник и областен координатор за регион Добрич на „Атака". Семеен, с две деца.

14. Стоян Пенев 
Завършил е публична администрация в ТУ, откъдето има магистърска степен. Работил като шофьор и монтьор. Работил е и в ТЕЦ "Марица Изток 2". Бил е председател на синдикална структура към КНСБ в топлоцентралата. Председател на общинския сбор на партия „Атака" в Нова Загора.


15. Борислав Киряков 
Завършил е ВИФ със специалност "Ски-алпийски дисциплини". Дълги години работи като треньор в този спорт, ръководил е и детския национален отбор на България. Потомък е на легендарния бунтовник Петко Киряков, останал в историята ни под името Капитан Петко войвода. От 2009 година е лидер на местната структура на партия „Атака" в Чепеларе. Семеен, с две дъщери.  

16. Добрин Чайлев 
Роден е в град Казанлък, но от 24 години живее в Шумен. Инженер по професия, работи в частния сектор. Дълги години е бил симпатизант на „Атака" без да членува в партията. От февруари 2014 г. става председател на общинската структура на националистите в Шумен.


17. Георги Ковачки 
Завършва учителски институт в гр. Смолян със специалности „Български език", „История" и „Френски език". Висшето си образование завършва в СУ „Климент Охридски", където става магистър по история. От 1976 до 2009г. работи в училището в с.Падеш. От 2009г. до 2012г. е учител в ІV ОУ-Благоевград. Работил е като директор на Центъра за образователни услуги и квалификации към Министерството на образованието и представител на издателство „Просвета" за Благоевградска област. От 2003г. управлява търговска фирма занимаваща се с търговия на книжарски стоки. Владее френски, руски и португалски език.