Отношението към конституционните промени нанесе тежък удар върху парламентаризма.
Такава оценка постави лидерът на „БСП -  Лява България"  Михаил Миков в  началото на днешното заседание на Националния съвет на БСП.

БСП утвърди 84 кандидат-кметове, вратата за АБВ не е напълно затворена
Още...

Социалистите се събраха в неделния ден на пленум, на който имат задачата  да утвърдят издигнатите от районните структури кандидати за кметове които ще се борят на  предстоящите местни  избори.

Припомняме, че за битката в София вчера беше издигнат професор Михаил  Мирчев.

С леко закъснение столетницата успя да събере днес кворум от 88 червени делегати, след което работата на пленума можеше да започне.

Като въведение социалист номер едно  обърна внимание на актуалната тема  през последната политическа седмица -  конституционните изменения.

„Внесеният законопроект застина ", припомни Миков, като предупреди, че написаните преди няколко месеца предложения за промени в основния закон са били тихо и кротко подменени.

Този подход подменя като цяло парламентаризма у нас, убеден е още червеният лидер.

Той критикува остро и маневрите на управляващото мнозинство за събирането на 180-те подписа   за внасяне на новия законопроект и припомни, че за подобно действие са достатъчни само 80 подписа.

Миков си позволи да критикува още и твърденията че между първо и второ   четене някои от предложенията могат да бъдат отнесени към Конституционния съд. Той обясни, че до в КС се внасят вече приети закони, а не  законопроекти

„Внушава се, че БСП е в изолация. Аз не се притеснявам от това. " - заключи  лидерът на БСП, като призова червените делегати да се захванат с утвърждаването на кандидатите на  левицата за предстоящия местен вот през есента.