Министерството на финансите оценява като недопустими и неприемливи действията на началника на митница Свиленград Тодор Караиванов, довели до задържането му.

Това се казва в позиция на ведомството, изразена малко след като прокуратурата потвърди за акцията за задържане на митническия шеф.

От МФ определят случая като „изолиран" и изтъкват, че той няма да ги разколебае в борбата с корупцията, независимо от къде се проявява тя - от страна на държавната администрация или от частния сектор.

От финансовото ведомство изразяват безусловна подкрепа за всички предприети от компетентните органи действия, разкриващи, доказващи и предотвратяващи корупционни практики на всички нива в администрацията.

Случващото се, по думите им, е доказателство за усилията на цялата държава да се изкоренят натрупалите се пороци. Стана ясно, че за разработката и срока на реализация своевременно е бил уведомяван министър-председателят Бойко Борисов.

МФ цитира предварителни данни, според които резултатите от работата на приходните агенции показват повишаване на събираемостта през месец януари 2015 г. спрямо януари миналата година, което било индикатор, че работата в агенциите е в правилната посока.