От Microsoft официално бе обявено, че Windows 8 ще се появи през месец октомври. Новата ОС е предназначена да работи в настолни и преносими компютри, а също и таблети. Съобщението бе направено от финансовия шеф на компанията на Световната Партньорска Конференция на Microsoft, провеждаща се в Торонто, Канада, съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

Освен това, Microsoft ще пуснат Windows 8 RTM (Release To Manufacturing) през първата седмица на август. Това ще бъде в общи линии финалната версия, която ще бъде дадена на производителите, които ще работят с операционната система. Тогава те ще могат да започнат адаптацията ѝ към устройствата си. Всички останали допълнения и добавки ще бъдат доставяни като сервизни пакети или пачове.

И така, вече имаме месец на пускане на ОС. Трябва отново да напомним за тънката разлика между Windows 8 и Windows Phone 8. И двете използват един и същи kernel, и двете споделят много възможности, но има тънка линия, която разделя двете системи. Windows Phone 8 е само за смартфони, докато Windows 8 ще бъде за таблети.