Таксиджии се заканиха да премахнат от пазара всички коли на конкурентната фирма „ОК Супертранс".

На пресконференция в БТА представители на браншовите организации обявиха, че със съдействието на Агенция „Автомобилна регистрация" са разбрали, че компанията разполага към момента с 250 таксиметрови коли на възраст между 10 и 15 години.

Уведомили сме агенцията да предприеме мерки, очакваме изземване на лиценза на фирмата. Ако това не стане до първите дни на май, останалите представители на бранша започваме да извършваме контрол - излизаме на пътя и ще отстраняваме всеки автомобил на въпросната компания.

Тези автомобили возят и убиват хора по пътя, категорични са превозвачите, като обещаха обаче, че няма да се стигне до агресия, защото ще искат съдействието на органите на МВР и с тях ще отстраняват от пазара всички коли на фирмата над 10 г., които в момента работят в нарушение на закона.

Иначе таксиджиите се обявиха в подкрепа на предложението на депутати от БСП за удължаване живота на такситата от 10 на 15 години. Те гледат с добро око и на идеята за долна граница на таксите за превоз, които да налага всяка община.
Припомняме, че към момента има регламентирана само горна граница на цената за километър пробег.

Бедни сме като повечето хора в България, обявиха таксиджиите при мотивирането на позицията си. Те обясниха, че заради възрастовото ограничение за автомобилите, таксиметровият ни парк е с коли от най-ниския клас, което влияе негативно върху комфорта на потребителите.

Покупателната способност на населението не може да осигури по-висок клас автомобили, а водачите не могат да си ги изплатят, разясниха превозвачите. В заключение от бранша изтъкнаха, че според тях действащата към момента рестриктивна уредба е облагодетелствала само лизинговите къщи и търговците на автомобили, но не и бранша.