Преустановено е движението на влаковете в участъка между гарите Видбол и Срацимир в област Видин. Причината е провиснала контактна мрежа вследствие на лоши метеорологични условия. Това съобщават от БДЖ. За пътниците от два бързи влака, които се движат между Видин и София, и от един пътнически влак от Видин за Мездра, е осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Видин и Брусарци.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) работят по възстановяване на повредата в контактната мрежа, уточняват от железопътния превозвач.

Заради усложнената пътна обстановка днес е неучебен ден за учениците от СОУ „Христо Ботев" и Начално училище „Васил Левски" -  гр. Белоградчик и за учениците от Основно училище „Васил Априлов", с. Рабиша, община Белоградчик, съобщават от Министерство на образованието и науката.

Преустановени са учебните занятия в СОУ „Н. Й. Вапцаров", с. Дреновец, община Ружинци и Основно училище „Акад. Михаил Димитров", с. Чупрене, община Чупрене. Причината е усложнената пътна обстановка и авария на електропреносната мрежа.

От общините уверяват, че се взимат мерки за разчистване на пътя и за отстраняване на аварията в електропреносната мрежа. Неучебните дни са обявени със заповед на кметовете.

Заради аварии по електропреносната мрежа повече от 20 000 семейства второ денонощие са без ток. Заради заледяване са скъсани далекопроводи на ЧЕЗ във Видинска и Монтанска област и авариите все още не са отстранени.

Борислава Луканова от електроразпределителното дружество заяви пред БНР, че е затруднено отстраняването на авариите по електропреносната мрежа в област Видин. Тя подчерта, че има счупени стълбове, а възстановяването е затруднено заради лошите пътища и това, че навсякъде има много лед. Проводниците продължават да се заледяват. От ЧЕЗ предвиждат да поискат 48 часа ограничителен режим от Министерството на енергетиката за ограничаване доставката на електроенергия, за да може в този срок да отстранят навсякъде авариите.