Шестима души бяха убити на място в ресторант-градина “Славия” на ул. “Коломан” №1 в столицата.

Говорителят на СДВР Никола Николов съобщи, че са убити Милчо Бонев, известен като Бай Миле, както и петима души от неговата охрана.

Двама са убити пред входа на заведението, останалите - вътре в градината.
Всичко е станало буквално за секунди, маскираните нападатели са спрели пред ресторанта с две коли и веднага със слизането си са започнали да стрелят, като убили веднага двама от гардовете, стоящи до Мерцедес-а на Бонев.Те са били въоръжени с автомати "Калашников".
След това влезли в заведението с викове "Легни на пода, полиция!". Мъжете вътре се подчинили и били разстреляни, без да окажат съпротива.

Броят на ранените се изяснява, състоянието на двама души е тежко, те са откарани в шокова зала на ВМА с множество огнестрелни рани и с опасност за живота.
Те вероятно също са охранители на Бай Миле, посочи говорителят на СДВР, цитиран от БНР. Това са Емил Илиев Стоилов, на 33 години и Александър Методиев Ананиев, на 44. Те са единствените оцелели при престрелката, съобщи директорът на болницата бригаден генерал Стоян Тонев.

Николов не можа да потвърди информацията, че нападателите са били облечени в полицейски униформи, както и че на колите на убийците е имало надпис "Полиция". Тази информация се уточнява, посочи той.

Бай Миле е един от ръководителите на бившата групировка СИК.
Ресторантът е бил сред предпочитаните му заведения. Бонев и охраната му пристигнали в заведението малко преди стрелбата, дори не са имали време да поръчат нещо.

Няма пострадали сред персонала на заведението, а по това не е имало и други посетители.

Директорът на “Бърза помощ” д-р Георги Гелев съобщи, че сигналът е получен в 15.16 часа. Той е бил подаден от сервитьорка в ресторанта.
Веднага са изпратени 6 медицински екипа. Още преди пристигането им шестимата простреляни са починали.

Очевидци съобщиха пред "Дарик радио", че Бай Миле е бил жив, когато са пристигнали линейките.

Огледът на мястото на стрелбата продължава. В ресторанта са екипи на НСБОП, СДВР, следователи и прокурори.
На мястото на инцидента бяха министърът на вътрешните работи Георги Петканов и главният секретар на МВР ген.-лейт. Бойко Борисов.

Първоначалната версия, по която работят от полицията е, че става въпрос за преразпределяне на наркопазара у нас.

София - убийство Според източници на "Дарик радио" през последните месеци Бай Миле е бил неспокоен и е очаквал нападение срещу себе си или срещу неговия съдружник и приятел Младен Михалев - Маджо.

През последните три седмици част от персонала на заведението е бил подменен, като новите хора са били подбирани от лице на име Бисер Бонев. По данни на Дарик, ресторантът е собственост на "Мук 66" ЕТ.

В миналото 43-годишният Милчо Бонев беше съдружник в "Интергруп и партнерс ООД" заедно с Големия Маргин, Младен Михалев - Маджо, Румен Николов - Пашата, Дмитрий Минев - Руснака, боса на "Славия" Венцислав Стефанов, чийто син повече от 100 дни е в неизвестност, след като бе отвлечен до хотел "Плиска", както и с взривения шеф на "Интерпетролиум" Стоил Славов.
Бонев е и в управителния съвет на ФК "Славия".
По неофициална информация, имуществото му се оценява на 10 милиона долара. Един от основните му бизнеси е хотелиерство в Боровец.

Той е бивш полицай, прякора си получава още докато е служител на реда.

Припомняме, че преди две години срещу Бонев бе извършен бомбен атентат пред дома му в столичния квартал "Изток", но дистанционно взривеният експлозив рани тежко двамата му охранители и изпочупи стъклата на няколко жилищни кооперации без да нарани Бай Миле.

В статия на най-тиражирания сръбски вестник "Вечерние новости", Бай Миле е обявен за основен доставчик на дрога в западната ни съседка.
Заглавието "Бай Миле снабдява с хероин Земунския клан" на първа страница на вестника направи от новината събитие №1 за всички телевизии в Сърбия.