Превърналото се в тоалетна полуразрушено заведение в центъра на Дупница ще бъде опаковано до утре. Това съобщи кметът Атанас Янев, цитиран от Е-79.

Той обясни, че по този начин грозната гледка, в която се е превърнал „Бар код" ще бъде скрит от погледите на представители на Министерски съвет.

Високопоставените гости се очаква да пристигнат утре по повод символичната първа копка на строителните дейности по големия проект за благоустрояване на центъра на Дупница.

На първата копка са поканени премиерът Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Атанас Янев уточни, че заведението ще бъде опаковано със зелена мрежа.

С решение на ДНСК, потвърдено от съда „Бар код" трябваше да бъде премахнат от централния площад „Свобода", тъй като представлява незаконна постройка.

Разрушаването започна веднага след влизане в сила на съдебното решение, но не приключи и вече близо два месеца заведението пустее необезопасено и превърнато в тоалетна.

Днес млад мъж от ромски произход беше забелязан от репортери да излиза от там и бе заснет от екипа ни, докато си признава, че ходил там до тоалетна.

Каква е причината да не се изпълнява съдебната заповед не е ясно. Кметът Атанас Янев увери, че ще проучи, след което ще информира гражданите.