Шестима души са загинали в катастрофа край Стара Загора.

В инцидента автобус МАН с турска регистрация се обърнал и паднал върху лек автомобил „Фолксваген Голф".

Обявиха 8-ми март за ден на траур 
                    Още ...

Катастрофата е станала снощи, малко след 22.30 часа на кръстовището с път І-5 (околовръстен път на Стара Загора), съобщиха за news.bg от ОДП-Стара Загора.

От там уточниха, че Фолсквагенът  се е движил по  ул. "Родопи" по мокра пътна настилка. Шофирал го е 18-годишен старозагорец с 3 месеца стаж зад волана. Колата му е била ударена странично от  автобуса, който е  пътувал по линията Букурещ - Истанбул.

След катастрофата двете МПС са се завъртели и преобърнали извън пътя. Колата дълго време е била заклещена между автобуса и мантинелата.

На място са загинали две румънски гражданки, пътували в автобуса, както и четирима младежи, които са били в лекия автомобил.  

Всички загинали момчета са на възраст около 18г., допълва БНР. Те са 12-класници във френски паралелки в гимназия „Ромен Ролан" в Стара Загора.

 

Останалите пътници от автобуса - около 30 души, нямат никакви наранявания и са извозени с друг автобус на същата фирма-превозвач.  

Извършената с дрегер проба на шофьора на автобуса не е показала алкохолно съдържание в кръвта му. Предстои и взимането на кръвна проба.

Причините за произшествието се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

В момента на мястото на катастрофата се извършва втори оглед.

До приключване на огледа, околовръстният път ще остане затворен. Движението по направление Казанлък- Димитровград се пренасочва през гр. Стара Загора - по бул. "Св. Патриарх Евтимий" и ул. "Иван Вазов".