ПОСЛЕДНО: На брифинг в РДВР Видин в късния следобед съобщиха, че са задържани двама роми, заподозрени за побоя, довел до смъртта на полк. Вълчев. И двамата са криминално проявени.

Видин - убийство При побой във Видин е убит бившият шеф на РДВР Видин полковник Вълчо Вълчев.
Информацията за смъртта му бе потвърдена от спешната помощ в крайдунавския град, съобщава БТА.

От пресцентъра на МВР уточниха за News.bg, че тялото на полк. Вълчев е било открито от полицаи, които се отзовали на сигнал за грабеж в района, при който тежко е ранен 21-годишен мъж.

По-късно бе уточнено, че смъртта е настъпила към 23 часа в парка - на около 50 метра от мястото на извършване на грабежа.

Пострадалият 21-годишен К.Д. - с травми в областта на главата, причинени от нанесени удари, е успял да разкаже, че неизвестни лица са го нападнали около 21,30 часа на ул."Баба Тонка" в кв.Калето и са му взели мобилен телефон.

Запознати с разследването уточняват, цитирани от БТА, че младежът е съобщил, че човек му се е притекъл на помощ.

С помощта на служебно куче, по следа в крайдунавския парк е открит трупът на бившия директор на РДВР.

При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че смъртта на Вълчев е причинена в следствие на нанесени тежки контузни рани в областта на главата с тъп предмет.

Днес е извършен допълнителен оглед.
Установено е, че убитият, който живее в жилищен блок до мястото на грабежа, се е притекъл на помощ на пострадалия мъж след като е чул викове за помощ.

Вълчо Вълчев е оглавявал два пъти РДВР-Видин, а след пенсионирането си работи като адвокат.