Кандидатът за кмет на БСП за Бургас Павел Маринов тръгва в предизборната битка с амбициозен план за развитие на града.
Към кметския пост той се е насочил с цял пакет от проекти, които да създадат нови работни места в града.

„Тази година трябваше вече да сме започнали да управляваме започналия проект за развитие на пристанищната зона с туризма. Това щеше да даде първите 3 000 нови  работни места за града", заяви Павел Маринов за news.bg.

За пример той даде големите работодатели в района - Лукойл, където работят по-малко от 3000 човека и пристанището, където работят 700 човека. За съжаление мудността на местната управа бави реализацията на проекта.

Основната ни цел е за 4 години бургаският бюджет да се увеличи 3 пъти, а това да бъде осигурено със създаването на нови работни места, общината да бъде най-големият работодател в града", подчерта Маринов.

Кандидатът на социалистите за градоначалник на Бургас е категоричен, че проектите за развитие на града, които е подготвила левицата, са толкова добри, че всяко политическо управление на държавата ще застане зад тях.

„Ако БСП представлява града, при всички случаи можете да сте сигурни, че централната власт ще ни сътрудничи. Дори бих казал, че в някои аспекти бихме го направили по-добре, отколкото сега", убеден е Маринов.

В предстоящата предизборна битка за кметското кресло той разчита най вече на разумността на хората.

Много е важно хората да разберат какво искаме да кажем. Аз искам да кажа, че основното нещо, което ме интересува е осигуряването на нови работни места, впрягане на целия ресурс на всички политически сили в общинския съвет, както и извън него, да помагат за тази кауза, за да можем да осъществим приоритета на Бургас, а именно превръщането му в локомотив на българската икономика", подчертава Павел Маринов.