Хасковските полицаи задържаха петима души за търговия с наркотици, съобщиха от МВР.

След двумесечно разследване криминалисти хванали в момент на продажба на марихуана 36-годишния Й.С. При обиск в дома му са намерени полиетиленови пакети, съдържащи изсушена зелена листна, пакетчета с таблетки, метални калъпи с щампи за таблетки с различни символи по тях, джобна електронна везна, метални тръбички, мобилни телефони, СИМ карти и пари.

Общото количество на прахообразното вещество и таблетките е 565 грама, а листната маса - 80 грама. Според експерти това се равнява на 2 260 дози амфетамин и 240 дози марихуана. По цени на съдебната система стойността на амфетамина е 14 125 лв., а  марихуаната - 480 лв.

Като видял полицаите, собственикът опитал да изнесе дрогата в торба с отпадъци, а на помощ извикал малолетния си 11-годишен син да изнесе боклука.

В жилището му били и трима клиенти - 37-годишен хасковлия, 38-годишен софиянец и 21-годишна жена от Хасково, която живее с И.С. При обиска,  у софиянеца е намерен 3-грамов плик с метамфетамин.

Непосредствено след като излезли от дома на дилъра, са заловени още двама клиенти - на 19 и 30 години. В дрехите на по-възрастния е открит плик с марихуана.

Петимата са задържани за 24 часа, на Й.С. мярката е удължена за 72 - часа.

Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.