Над 150 сигнала за произшествия са получени до 20.00 часа в София след падналата градушка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Екипи на столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работят на засегнатите места
За нормализиране на обстановката в столицата са мобилизирани над 20 екипа и повече от 80 пожарникари.

Подадените сигнали за произшествия са свързани с граждани, нуждаещи се от евакуация, затиснати от паднали дървета автомобили, наводнени участъци от уличните платна, отстраняване на паднали дървета и опасни предмети по електропреносната мрежа и пътните платна, както и за отводняване на частни домове.

На всички хора, нуждаещи се от евакуация, вече е оказана помощ.
Продължава работата на спасителите за  отстраняване на паднали дървета.

Припомняме, 70-годишен мъж почина, след като бе затиснат от паднало върху него дърво.
Други четирима столичани бяха извадени невредими от автомобилите си.

Сред най-силно засегнатите от градушката са квартали и общини са "Филиповци", "Люлин", "Триадица", "Дървеница", както и участъци от „Цариградско шосе", района около  Руски паметник и други.

Над 20 сигнала бяха получени и в Монтана. Те са предимно за наводнени участъци от  уличните платна, за необходимост от отстраняване на паднали дървета и опасни предмети, както и за отводняване на частни домове. 7 екипа с 25 служители са се включили в паботат апо сигналитге.

В столицата до момента са станали 155 леки пътни - произшествия и 3 тежки, съобщиха от КАТ-Пътна полиция при СДВР. Няма загинали. По първоначални данни трима души са пострадали.