Бащата на журналистката Алисън Паркър, която беше застреляна от бившия си колега Вестър Фланагън, призова за по-рестриктивно законодателство по отношение на продажбите и притежаването на оръжия, предадоха информационните агенции.

По думите на Анди Паркър, властите трябва да преразгледат законите и да запълнят празнотите, за да не може в ръцете на хора с психически проблеми да попада оръжие.

„Господин президент, Трябва да направите това. Моля Ви, направете го. Направете го за нас и за другите хора, за да не губят своите Адамовци и Алисъни." - призова бащата на Алисън Паркър пред журналисти.

Припомняме, 24-годишната репортерка Алисън Паркър и 27-годишният оператор Адам Уорд бяха убити в сряда докато взимаха интервю на живо.  Интервюираната жена - Вики Гарднър,  беше ранена в гърба. След като й беше направена спешна операция, животът й е вън от опасност.

Нападателят - афроамериканецът Вестър Фланагън, се простреля докато полицията го преследваше, а по-късно почина в болницата ,където беше приет за лечение. В изпратеното до ABC предсмъртно писмо той заявява, че  нападението е акт на отмъщение за това, че се е чувствал дискриминиран заради расата и хомосексуалната си ориентация.  Впоследствие стана ясно, че Фланагън е имал психично заболяване и е бил склонен към агресия.