Главният прокурор на САЩ Ерик Холдър увери чернокожата общност във Фъргюсън, че случаят със смъртта на Майкъл Браун ще бъде разследван най-обективно и че справедливостта ще възтържествува, съобщава „Гардиън".

Но местният прокурор предупреди, че може да отнеме два месеца преди да бъде взето решение дали да бъдат повдигнати обвинения на полицая, който застреля чернокожия младеж.

Холдър се срещна със семейството на Майкъл Браун, чиято смърт на 9 август доведе до протести и сблъсъци с полицията в предградието Сейнт Луис.

За първи път бе събрано жури за изслушване на обстоятелствата около смъртта на 18-годишния Браун, който бе застрелян с шест куршума от полицая Дарън Уилсън при спорни обстоятелства.

Местният прокурор предупреди, че трябва да се изчака преди журито да реши дали има основание за провеждане на дело за извършено престъпление.

От полицията обявиха, че тази нощ са извършени шест ареста, но не е използван сълзотворен газ и не са произвеждани предупредителни изстрели. Като цяло нощта е била спокойна според полицията.