Парламентът отхвърли предложението на левицата за изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов във връзка с наводненията в страната и трагедията в село Бисер.

И атакистите настояха за подобно изслушване, но мнозинството не бе съгласно с това.
"Признавам си, че правя това предложение с известна неловкост, защото това трябваше да бъде инициатива на министъра на вътрешните работи"
, аргументира мотивите на червените Ангел Найденов.

"Ситуацията в страната е достатъчно напрегната и тревожна, хората са стресирани и са в очакване на определени действия от държавата, представяне на навременна информация", допълни той.

"Наводненията откъснаха буквално десетки населени места от територията на страната, блокираха хиляди хора, унищожиха, освен жертвите, които бяха дадени, къщи, имоти, поминък на цели населени места", заяви още Найденов.
"Никой не отговаря на въпроса - защо това се случи?", изтъкна и Павел Шопов от Атака.

По думите му в една нормална държава при подобна ситуация има оставки.

По-рано народните избраници почетоха с едноминутно мълчание жертвите на трагедията в село Бисер. „Цялата ни страна скърби за българските граждани, жертви на наводненията в страната", заяви парламентарният шеф Цецка Цачева.

"Още от първия момент съм в контакт с депутатите от бедстващите райони. Народните представители от бедстващите райони активно участват и в този момент са включени в дейностите, предприемани в бедстващите райони за преодоляване на кризата", подчерта тя.