Шокирани сме от опита за убийството на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това заяви лидерът на партията на европейските либерали Греъм Уотсън пред делегатите на Осмата Национална конференция на ДПС след нападението, съобщава БТА.

Припомняме, по-рано днес 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас се опита да убие лидера на ДПС Ахмед Доган по време на речта му на Осмата национална конференция на партията в НДК.

Около 12.20 часа мъжът излезе на трибуната и насочи оръжие срещу партийния лидер по средата на доклада му, докато Доган критикуваше настоящите политики на Европейския съюз и на управляващите на България.

Уотсън изтъкна, че партията на европейските либерали от известно време наблюдава с все по-голямо притеснение нарушаването на свободата и върховенството на закона в България.

По думите му ЕС ще трябва допълнително да се мобилизира, за да върне България в правия път.

Европейските либерали сме с вас в този час на изпитания и настояваме вашето правителство да открие кой стои зад тази ужасна атака и да го изправи пред правосъдието, изтъкна Уотсън.

Президентът на Либералния интернационал Ханс ван Баален заяви от своя страна:„От името на ЕП, от свое име и от името на Либералния интернационал искам да благодаря на Господ, че Ахмед Доган е в безопасност".

Ние стоим зад вас, тази партия е стабилната сила, която гарантира правата и свободите в България