Руски сили са взели участие във военни операции в Сирия. Това твърдят три ливански източника, запознати с политическите и военните събития в Сирия, като един от източниците посочил, че руското участие досега е било в „малко количество", съобщава "Ройтерс".

„Те започнаха с малко количество сили, като по-голямата сила все още не участва", посочил един от източниците и допълнил: "Има редица руснаци, участващи в Сирия, но те все още не са се присъединили решително в борбата срещу тероризма".

Друг източник пък споделя: „Те участват във военни операции. Това е повече от консултативна роля".

Трите източника, които са говорили под условие да останат анонимни заради чувствителността на въпроса, не са дали допълнителни подробности относно естеството на руската роля в подкрепа на сирийската армия.

Междувременно двама официални американски представители, пожелали анонимност, са информирали, че Русия е изпратила в Сирия военни кораби, танкове, самолети и войници в Сирия, което би било голям проблем за американските власти.

Припомняме, сирийски официални представители отрекоха в страната да има каквито и да било руски военни части и активности. Москва по-рано през деня информира, че руски военни експерти са на терен в Сирия, за да подпомагат руските въоръжени доставки в Сирия, които според Москва са предназначени за борба с тероризма.