Колко са народните представители роми в българския парламент? Този въпрос отправи от трибуната лидера на ДПС Лютви Местан, който не се сдържа след нападките на мнозинството към партията му.

Припомняме, поисканата от движението оставка на здравния министър предизвика бурни дебати в НС, които поизместиха малко темата на извънредното заседание  - бюджета на НЗОК.

Лидерът на ДПС посочи, че са двама са ромите депутати и те са в ПГ на ДПС - партията на интегритета. Ще гласуват за ДПС ромите, защото гласуват за себе си, за своите представители, увери Местан. При нас ромите водят листи, а не са на 9,19 място за цвят, за имитация на интеграция, похвали се още той. Това си го запишете, посъветва Местан.

Лидерът на ДПС „захапа" Радан Кънев за изборния му резултат в Хасково, подчертавайки, че ако РБ навсякъде в страната имали такъв растеж в доверието на избирателите - 12 пъти в сравнение с предишни парламентарни избори, РБ щели да имат 150-180 депутати с 3 милиона гласа. Обаче имате едва 290 хиляди, заяде се Местан.

Вие имате огромен проблем, има огромна асиметрия между скромното ви парламентарно представителство и огромния властови мерак, който ви тресе, взехте се на сериозно и затова правите тези фатални грешки, категоричен бе той.

По думите му проблемът на здравния министър бил в ксенофобската теза, която изразил. Ксенофобията не е само привилегия на ПФ, тя е и ваша привилегия, обърна се Местан към Петър Москов, който бе в зала за бюджета на НЗОК за 2015.

ПФ е в днешното управление, заради начина, по който изрекетирахте Бойко Борисов и вашата морална маска е съдрана точно заради участието на ПФ, категоричен бе лидерът на ДПС.