Екипите на ЧЕЗ продължават да работят усилено за възстановяване на електрозахранването, което бе прекъснато в резултат на силните бури през нощта на 30  януари срещу 31 януари, информират от компанията.

До 13 ч. на 31.01.2015 г. е възстановено електроподаването на 17 населени места в община Трекляно, 14 населени места в община Радомир и 4 в община Чипровци. В град София е възстановено захранването във вилна зона Симеоново. Продължава работата по възстановяване на подаването на ток в района на парк Витоша и с. Иваняне.

„Създадена е необходимата организация и няма да спрем, докато не възстановим напълно електрозахранването във всички населени, места, които пострадаха от бурите през нощта", увери Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в „ЧЕЗ Разпределние България" АД.

Към 13:00 ч екипите на ЧЕЗ в голяма степен са се справили с пораженията върху електропреносната мрежа в община Радомир, област Перник. Възстановено е електроподаването до 14 населени места и над 7000 клиенти. Към 13:00 ч без ток са 2500 абоната от 3 населени места в общината.

В Кюстендилска област напълно е възстановено пдаването на ток за клиентите на ЧЕЗ в община Трекляно. Към 13:00 ч 1800 жители на община Кюстендил остават без електрозахранване.

Все още без електрозахранване са 6000 хиляди клиенти от 19 населени места в община Берковица. В община Вършец все още се работи за възстановяване на захранването на 2000 абоната от 9 населени места. В община Чипровци бе възстановено подаването на ток за половината от пострадалите населени места, но все още 1100 клиенти от 4 населени места остават без ток. В Община Георги Дамяново 1900 клиенти са с нарушено електрозахранване.