Пет села в община Златарица са откъснати от света, след като около 5 часа снощи придошлата река Сливовица събори моста в село Сливница, съобщи БНТ.

Наводнени са около 10 къщи и кметството в с. Росно.

Спасителните екипи на Гражданска защита са достигнали до хората, за да им осигурят храна и лекарства. До късно през нощта на място работиха спасителни екипи от пожарните служби на Велико Търново и Г. Оряховица.

Свикан е областният кризисен щаб, тъй като девет човека са били в бедстващо положение при наводнението в село Сливовица

Спасителните екипи са достигнали до тях и им осигурена храна и лекарства. Предстои да им бъде доставена питейна вода, съобщи МВР.

Към момента те отказват да напуснат имотите си.

Припомняме, по-рано през деня река Бебровска заля три села в община Златарица. На място работят спасителни екипи от пожарните служби на Велико Търново и Г. Оряховица. Свикан е областният кризисен щаб.

По-късно от МВР съобщиха, че в община Златарица няма населени места без вода и електроподаване. Тази сутрин от 6,30 часа екипи на ОДМВР - Велико Търново, съвместно със служители от Инженерен полк - Белене работят в участъка на полуразрушения мост в с. Сливовица, където вече е в процес на монтиране понтонно съоръжение.

Наводнените къщи са отводнени от екипи на Пожарна безопасност и защита на населението, ОДМВР - Велико Търново и група „Спасителни дейности" - Горна Оряховица. Пострадали хора и животни няма.

Всички водоеми на територията на област В. Търново са под непрекъснато наблюдение. Към момента няма населени места застрашени от наводнение.