Група от американски сенатори е представила нов проектозакон, който, ако бъде одобрен, ще улесни взимането на визи от чуждестранни граждани. Разбира се, проектозаконът предвижда няколко условия за това. Първата му цел е да осигури на чуждестранните студенти, които са завършили магистратура по математика, наука или инженерство в САЩ, да останат в страната след дипломирането си, пише kaldata.com.

Втората цел на проектозакона е американското правителство да издава визи за предприемачи, които имат намерение да създадат собствен бизнес и, съответно, да отворят нови работни места в страната. Отделно от тези две цели, въпросната група от сенатори ще се бори за повече данъчни облекчения за хората, които се занимават или инвестират в нови бизнеси.

Някои анализатори, обаче, смятат, че проектозаконът няма да бъде взет под внимание, тъй като правителството няма да се занимава с проблеми свързани с имиграцията точно преди избори. Според запознати, единственият проектозакон, който ще разглежда Сенатът преди изборите ще е свързан с нелегално имигриралите в страната деца. Този проектозакон предлага децата, които са имигрирали нелегално в САЩ с родителите си, да могат да останат в страната като условията са да се запишат в колеж или да се присъединят към армията.