Не само джебчийството, но и цялата престъпност у нас процъфтява пред погледа на полицията. Тя се развива чудесно с подкрепата на Министерство на вътрешните работи (МВР). Това обяви адвокат Николай Хаджигенов в ефира на Нова телевизия.

Адвокатът обърна погледа си към родната полиция във връзка с разследване на телевизията, в което се разказва как цял квартал от скъпи къщи, а пред тях скъпи автомобили, във Варна е издигнат от откраднати пари в търговски центрове.

10 000 лева е цената, която циганки плащат на охраната на моловете в морския град за т.нар. „такса спокойствие", с която се подсигуряват да крадат и да не бъдат спирани. 2000 лева пък са вземали дознателите на МВР, ако все пак има образувано досъдебно производство, за да предадат диска със записа от охранителните камери.

От районната дирекция на МВР във Варна така и не успяват да отговорят на тези обвинения.

„МВР у нас има само две функции - социална, като си вземат заплатите всеки месец, и статистическа, като представят единствено данни. Статистика е перфектна. Според нея всеки ден намаляват престъпленията и кражбите", се включи в разговора и бившият главен секретар на силовото министерство проф. Николай Радулов. Той също е убеден, че джебчийството у нас процъфтява с подкрепата на полицията.

„Варненската дирекция на МВР и не само полицията покрай морето вегитира и паразитира върху престъпния бизнес", доказа думите си проф. Радулов и посочи, че дори много от полицаите там имат свои  хотели. Например дългогодишният районен инспектор на МВР в Несебър има три хотела на курорта Св. Влас, стана ясно от думите на ексглавния секретар.

Той изтъкна още, че ако един полицай бъде обран, то той знае към кого да се обърне и веднага му се връщат парите. „Цялата държавна машина работи по този начин", заключи проф. Радулов.