•След разговор на ген. Бойко Борисов с прокурор Ганчев от Военно-апелативна прокуратур е взето решение Кирил Малинов да бъде задържан за 72 часа в ареста на Столичната следствена служба.•
Уволняват веднага Малинов и го предават на прокуратурата•

Снощи - 24 октомври, около 21.30 часа на пешеходна пътека на бул.”Христофор Колумб”, срещу бл.108 в столичния квартал Дружба 1, лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от 31-годишния Кирил Малинов, служител на МВР блъсна четирима пешеходци.
При катастрафата са загинали на място цяло семейство – Иван Григоров (31), 25-годишната му съпруга - Снежана и 6-годишната им дъщеря - Борислава. От удара е пострадала и 21-годишна жена, която е настанена в ”Пирогов” с тежки контузии. Според информация на директора на болницата д-р Спас Спасков жената, която оцеля след катастрофата не е била настанявана в “Пирогов”. Убитата Снежана е била отхвърлена на 25 метра от връхлетялата кола, а мъжът, който се врязъл в предното стъкло, е влачен повече от 120 метра.
Водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и изоставил колата си. Около 2.20 часа сам се е явил в КАТ-СДВР. Пробата му за алкохол показала 0,92 промила.
Тежкото произшествие е посетено от служители на СДВР и от дежурен следовател. Заведено е следствено дело.

Друга кататрофа бе регистрирана също вчера около 11 часа лек автомобил “ВАЗ”, управляван от 20-годишен мъж блъснал пешеходец с неустановена самоличност. Пострадалият починал на път за болницата.

Със спукан череп и с опасност за живота е 21-годишна пешеходка, настанена в “Пирогов”. Тя е била ударена от трамвайна мотриса срещу бул. “Тотлебен”, когато внезапно е пресичала трамвайното трасе на неопределено за целта място.

На бул. “Дж.Неру”, до бл.602, лек автомобил “Ауди”, управляван от 24-годишен мъж блъснал пресичащият 89-годишен пешеходец, който починал в “Пирогов”.

Както съобщиха от пресцентъра на МВР, на 24 октомври на пътя Петрич-Кулата, при намалена видимост, лек автомобил “Опел Кадет”, управляван от 21-годишен мъж се блъснал в спрял на пътното платно ТИР, изчакващ преминаване през ГКПП. На място е починал водачът на автомобила.

Служителите на КАТ-СДВР напомнят, че причина за станалите тежки пътно-транспортни произшествия са движение с несъобразена скорост, понижено внимание от водачите и от пешеходците при прсичане на пътното платно.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали общо 26 тежки пътно-транспортни произшествия. Загинали са шест, а още 28 души са ранени, от тях двама с опасност за живота, сочи статистиката на КАТ-Пътна полиция при дирекцията.