Фигуристът Максим Стависки е отказал участие в ледено шоу, приходите от които са щели да бъдат за лечението на пострадалата в катастрофата край Ропотамо Мануела Горсова.

Това разказа Александър Александров, председател на фондация "Развитие 21", в интервю пред вестник "Стандарт".

Той, заедно с бизнесмена Петър Христов, учредяват фондация "Ангели в беда".

Тя цели подпомагане предимно на млади хора, които са в състояние на кома, след претърпяна катастрофа.

Адвокатът контрира: Идеята за шоуто е на Максим

Александров разказа, че лично е предложил на адвоката на Стависки - Явор Нотев сумата от 50 000 лева, за да бъде организирана благотворителната програма.  

Стависки обаче отказа, допълва председателят на "Развитие 21". Той уточнява, че след това предложение шампионът по фигурно пързаляне е бил многократно търсен. Отговор обаче от негова страна няма.

Не знам за какво говорите, не ми е известно за подобна среща и не мога да я коментирам на този етап
           Албена Денкова

По думите на Александров, именно с дейността си, Стависки би могъл да окаже сериозна помощ, не само на Мануела, а и на други пострадали в подобни инциденти.

Нямам обяснение защо това не се направи, вероятно Максим е бил натоварен психически или просто още не е узрял за тази идея, коментира още той.

За онази част от  дейността на фондацията „Развитие 21", която е насочен към социалните домове, Александър Александров разказва, че тя е ориентирана предимно към болни деца. Сред домовете, които са получили такава помощ, са заведенията  в Могилино, Петрово, както и във Велинград.

Една от основните цели, които си поставя организацията е и извеждането на децата от средата на социалните домове. 

Всяка година те биват изпращани на почивната станция в Кранево. Същевременно децата често посещават и столицата, където им се организират различни забавления. Друга инициатива представлява и директната помощ за домовете, под формата на играчки, дрехи, книги.

Александров каза още, че преди да стане инцидента край Ропотамо от фондация Развитие са оказвали голяма подкрепа на Стависки и Албена. Ние ги боготворяхме, заяви той и подчерта, че това, което двамата са правели е било много красиво.

Даже издадохме книга за двамата с Албена, допълни той.
По думите му обаче, след катастрофата Стависки е започнал да се държи неадекватно и да се дистанцира.

News.bg потърси за коментар Максим Стависки. Той обаче не отговаря на мобилния си телефон.
Успяхме да се свържем с неговата партньорка на леда и в живота Албена Денкова.
Тя отказа коментар с думите, че в момента е извън страната.
Не знам за какво говорите, допълни тя, като подчерта, че не е й е известно за подобна среща и не можа да я коментира на този етап.