Губернаторът на Мисури Джей Никсън наложи вечерен час за град Фъргюсън, предаде Ройтерс. Рестриктивната мярка ще е от полунощ до 5 часа сутринта и има за цел да успокои бушуващите от дни протести, породени от убийството на чернокож младеж от полицай. Близо 40 агенти от ФБР работят в града за овладяване на ситуацията, отбелязва в. „Уолстрийт джърнъл".

Хората започнали да грабят от магазините, да чупят автомобили и да палят сгради, докато полицията се опитвала да блокира достъпа до няколко района в Сейнт Луис. 18-годишният Майкъл Браун е застрелян във Фъргюсън - предградие, обитавано предимно от чернокожи. Момчето е застреляно няколко пъти след борба в полицейска кола.

Във Фъргюсън, щата Мисури, късно в петък избухнали сблъсъци между полиция и около 200 протестиращи. Това се случило след още един напрегнат ден в предградието на Сейнт Луис, съобщава AP.

Малко преди полунощ част от тълпата нахлула в същия малък магазин и започнала да плячкосва. Някои от протестиращите започнали да хвърлят камъни и други предмети по полицаите. Един полицаи е бил ранен.

Междувременно мирни протестиращи изкрещели на агресорите да спрат. В крайна сметка около 20 души блокирали изхода на магазина, за да го защитят. Арестувани не е имало.

Полицията съобщи, че са открити доказателства за откраднатото от убития младеж.

Полицията е използвала дим срещу демонстрантите, останали по улиците след полицейския час във Фъргисюн, рано в неделя след последните сблъсъци заради убийството на чернокожия младеж, съобщава „Ройтерс".

Полицаите, които били екипирани с бронирани жилетки и бронирани коли, използвали мегафони, за да предупредят демонстрантите да се махнат от улиците. Около 150 души останали навън след полицейския час, информирала полицията.