Собственикът на транспортната фирма "Ем Си Ай" Слав Славов, чийто автобус предизвика днес тежкия инцидент в лесопарк "Бакаджика", е задържан в Областна дирекция на МВР в Ямбол за 24 часа.

Това съобщи говорителят на дирекцията Катя Няголова.

Срещу него се води следствие за установяване причината за катастрофата, при която загинаха 16 души и бяха ранени 15.

По-рано информацията бе съобщена и от Володя Киров, директор на изпълнителна агенция Автомобилна администрация.

В лиценза на фирмата са вписани 3 автобуса, но не е установено дали с тях се извършват превози, каза Володя Киров.

„Дали има извършено престъпление това трябва да го преценява прокуратурата, в крайна сметка съда. Ние ще направим всичко за което получим указания от прокуратурата. Собственикът е задържан за 24 часа, но тази информация не ни е 100% потвърдена.", каза Володя Киров, цитиран от БНР.

В телефонен разговор пред БиТиВи собственикът на фирмата Слав Славов е заявил: Не знам какво е станало, даже не съм бил в града.

Той твърди, че автобусът е минал технически преглед.

Не е 30, а 20-годишен. От 89-та година е. В момента документите ми са в ДАИ. Всяка година правят ревизия, те ми знаят адрес, всичко, е заявил Слав Славов.

Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) разследва фирмата. Тяхна проверка показва, че "Ем Си Ай" има лиценз за вътрешни превози.

Междувременно колоната от 4 линейки с най-тежко пострадалите пристигна в София. При засилена полицейска охрана в Пирогов бяха приети 62-годишният шофьор на автобуса и възрастна жена.
Те са с тежки черепно-мозъчни травми.