Софийски градски съд даде ход на поредното заседание по делото срещу Наглите, като съдът разгледа няколко експертизи.

Първо бе разгледана съдебно медицинската експертиза на вещото лице Цветко Веселинов за ампутациите на Ангел Бончев, Михаил Краус и Велислав Величков.

Според експертизата, когато са ампутирали четвърти и пети пръст на лявата ръка на Бончев, той е изпитал силна болка и страдания.
При Велислав Величков е отрязана голяма част от ушната мида, вероятно с фин, остър нож, скалпел или бръснач.
И при тримата пострадали ампутациите са извършени прецизно и уверено.

Съмнения и при държавното обвинение, и при защитата предизвикаха противоречивите становища за резултатите от ампутацията на петия пръст на дясната ръка на Михаил Краус.
В становището си експертът констатира, че това е средна телена проведа. Днес обаче стигна до извода, че това е лека телесна повреда.
Прокуратурата поиска допълнителна експертиза за Михаил Краус с участието задължително на ортопед травматолог, който да установи в каква степен и за какъв период е била повредена основната функция на ръката.

Адвокат Илиян Василев категорично поиска експертизата да не се приема. Цялостното заключение е опорочено, категоричен бе той.
Няма елементарна експертна оценка, подчерта адвокат Василев. Той поиска ново вещо лице да изготви компетентно становище.
Софийски градски съд обаче прие експертизата, но разпореди да бъде изготвена и нова от две вещи лица - един експерт от съдебна медицина и един ортопед травматолог.

След това съдът изслуша балистична експертиза на три броя газови оръжия. Оказа се, че двете от тях са пригодени за огнестрелни. За това свидетелстват отстранената муфа от двата газови пистолета.
Муфата обаче се отстранява и при почистване на оръжието. Експертите нямаха информация дали хората, когато си купуват газово оръжие, са уведомявани, че махайки муфата преобразуват газовото оръжие в бойно.
Съдът прие и тази експертиза.

Показание даде и една свидетел - Пламен Мирчевски, който обаче нямаше представа защо е извикан за свидетел.
От показанията му стана ясно само, че познава Кирил Кирилов, Адриан Димитров и Прокопи Прокопиев от затвора в Кремиковци, като те предимно са си говорили по служебни въпроси.

В началото на днешното заседание бе съобщени, че Даниел Димитров е подал жалба до съда за неоказана му медицинска помощ в медицинския център към затвора.
Димитров потърсил медицинска помощ, защото решил, че получава инсулт. Медиците от затвора обаче са категорични, че той не е получавал инсулт.